personal shopper


personal shopper 1.0

(cultuur en samenleving; textiel, kleding en uiterlijk)

iemand die, meestal voor zijn beroep en tegen betaling, iemand anders persoonlijk begeleidt bij het winkelen of daarbij adviezen geeft of in opdracht van iemand anders winkelt; iemand die shopt in opdracht van iemand anders

Semagram (extra betekenisinformatie)


Een personal shopper…

is een shopper; is een persoon

  • [Activiteit of handeling] begeleidt iemand anders persoonlijk bij het winkelen of geeft advies daarbij; winkelt in opdracht van iemand anders
  • [Oorzaak, reden of aanleiding] doet zijn werk meestal voor zijn beroep en tegen betaling

    Hoofdsemagram: shopper


    Algemene voorbeelden


    Als je je outfit laat samenstellen door een personal shopper, hoef je geen winkel meer in en worden je kleren netjes thuis of op kantoor afgeleverd.

    Sp!ts,

    Ik vond het vroeger zo leuk om ze te verrassen; om die verwachtingsvolle snoetjes te zien die braaf voor de openhaard zaten te zingen over "hoe waaien zijn rimpels al heen en al weer". Maar wanneer ik nu voor één specifiek telefoonhoesje op pad wordt gestuurd, voel ik me meer een personal shopper dan iemand die met een verrassing bezig is.

    De Telegraaf,

    Welke kleding past het beste bij mijn persoonlijkheid en uitstraling? Waar kan ik deze kleding vinden? Heb jij geen antwoord op deze vragen? Schakel dan X Styling Image in voor kledingadvies. Een personal shopper inschakelen, een uitgebreid modeadvies met handige kledingtips of een complete metamorfose door een professionele styliste en visagiste: het is allemaal mogelijk bij X Styling Image. Ook als je zelf geen tijd hebt om te shoppen, staan de personal shoppers klaar om nieuwe kleding voor je uit te zoeken. Eén ding is zeker: wij laten jou stralen!

    http://www.personalshopper.nu/